YOUTUBE/SPILLELISTER

I forbindelse med #hørnorsk har vi laget veiledningsvideoer med temaene:

Hvordan presentere seg selv til Spotify og media?

Lær hvordan du presenterer deg og dine låter til musikktjenestene og media med Jarle Savio. På under 15 minutter får du tips og triks til hvordan du lager en god pitch og hva som bør med i presentasjonen til Spotify og andre tjenester.

 

Annonsering på Instagram og Facebook

Lær hvordan du setter opp en kampanje på Facebook og Instagram fra start til slutt. Vi går gjennom tips og triks fra hvilke formater som fungerer best til hvor lenge en kampanje burde og ikke burde gå. Med Pernille D. Holden fra Longyear United.

I samarbeid med komponister, tekstforfattere, artister og andre presenterer vi sjangerspesifikke spillelister. Lytt her:

 

Rock/punk med Sløtface: https://open.spotify.com/user/6iv3kxoknplhb8jslgo1zr8k3/playlist/1mb4q1ynR7aXbOg6Di9ak2?si=LhDtyIS9QiSKoEQSAsLGQQ

Filmmusikk med Montages/Celluloid Tunes: https://open.spotify.com/user/6iv3kxoknplhb8jslgo1zr8k3/playlist/1mb4q1ynR7aXbOg6Di9ak2?si=ZB55EWWIRr-IqymUPZlDvw

Oppdateres.

2018

Under #hørnorsk 2018 laget vi podkaster og veiledningvideoer i samarbeid med Sesong1. De finner du her:

Bransjeprat er en podkast om musikkbransjen på initiativ fra NOPA og GramArt, med Asbjørn Slettemark som programleder. Her møter vi bransjeaktører, låtskrivere og artister i samtale om ulike utfordringer og aspekter i musikkbransjen ved temaer som låtskriving, karrierevalg og markedsføring.

LYTT HER.

#1: HVORDAN STYRE EGEN KARRIERE?

Hva er det lurt å styre med selv, hva er det lurt å få hjelp til? Hvordan løser man økonomien internt i et band? Halvard Rundberg fra Violet Road og Maciek Ofstad fra Kvelertak deler erfaringer og historier fra mange år på veien og flere utgivelser. 

ItunesTidal.

#2: MARKEDSFØRING

Hvordan kan man gå fra å være helt ukjent til å få en stor hit på første forsøk. Er det mulig? Janne Monsen Tveit fra 730.no og tidligere musikkprodusent i P3, Marie Komissar, nå fra Universal Music snakker om hva som fungerer av markedsføring i dag. 

ItunesTidal.

#3: HVORDAN BLI SPILT PÅ RADIO?

Hvordan jobber musikkprodusentene i P1? Hører de på alt? Jobber de på samme måte som de kommersielle kanalene? Er det mulig å sende en låt rett fra pikerommet ut til radioene og få gjennombrudd på DAB-kanalene uten apparat eller plateselskap? De dyktige musikkprodusentene Pia Skevik og Sverre Vedal, henholdsvis fra NRK P1 og Bauer Media (Radio Norge, Radio Rock, osv) snakker om hva de ser etter og hvordan de tenker når de skal programmere musikken på sine kanaler. 

ItunesTidal.

#4: LÅTSKRIVING 

Kari Bremnes og Julie Bergan deler sine tanker og erfaringer rundt låtskriving. Hvordan blir en god låt til? Hvem er den første man spiller den for? Hvilke tilbakemeldinger er viktige? Når forkaster man en låt? Kan man ta den opp igjen senere? 

ItunesTidal.

YOUTUBE

Gjennom vår serie med tutorials introduserer vi deg til viktige verktøy du kan bruke når du skal promotere musikken din. Vi går gjennom både hvordan din artist/låtskriver-side bør se ut på YouTube, hvordan du kan bruke Facebook Business Manager og grunnleggende oppsett av Google AdWords. Videoene er laget av Sesong 1.

Her finner du hele serien.